Ik ben 59 jaar oud en verhalen schrijven en vertellen zijn mijn passie. Ik vertel over innovatie. Maar sinds ik in 2013 endeldarmkanker kreeg, probeer ik patiënten te ondersteunen met mijn eigen ervaringen met deze nare ziekte.

Harrie Keusters De nieuwe Vorst
Harrie Keusters De nieuwe Vorst

Ik heb een lange carrière bij Océ en Canon achter de rug. Daarnaast ben ik in 2015 gestart met voorstellingen en presentaties over innovatie voor een breed publiek. In maart 2015 was de première van mijn eerste theaterproductie “Do IT Yourself.” De voorstelling is uiteindelijk beter bekend geworden als: “Waarom moet mijn tandenborstel aan de wifi?” In 2016 speelde ik Bakken met Data, over de wereld van Big Data, maar vooral ook over mijn vader, de eerste Big Data Bakker van Nederland. Daarna volgde nog een programma over Bitcoin.

nooduitgangIn 2013 kreeg ik kanker. Ik heb een experimentele behandeling ondergaan en ben – gelukkig – weer helemaal gezond. Daarover heb ik een boek geschreven: Nooduitgang. Daarin neem ik je mee in mijn ziekte en behandeling, op een luchtige, toegankelijke manier, met ook een flinke dosis humor. Dit boek is inmiddels aan zijn derde druk toe en overal in Nederland te bestellen.

DomgelukvettepechHR-440x714In oktober verscheen mijn tweede boek over endeldarmkanker: “Dom geluk, vette pech“. In de loop van jaren ben ik me gaan realiseren dat mijn successtory ‘Nooduitgang’ maar een gedeelte van het verhaal vertelt van de nare ziekte endeldarmkanker. In mijn nieuwe boek ga ik op mijn reis door ‘endeldarmland’ op zoek naar lotgenoten en hun verhalen. Onderweg haakt professor Beets aan als reisgids. Djenné Fila liet zich voor de verhalen inspireren door de vaak indringende, maar op zijn tijd gelukkig ook humoristische verhalen