In gedachtenis aan Anneke Schaapveld – Hegeman

geboren Braamt, 24 april 1926
overleden Tilburg, 9 januari 2016

meer dan 58 jaar echtgenoot van Henny Schaapveld

Anneke Schaapveld Hegeman solo defAnneke werd geboren in een groot gezin, waar ze altijd genoot van de gezelligheid. Toen haar moeder overleed kwam ze naar huis om voor het huishouden te zorgen en zag zo haar droom vervliegen om de mode in te gaan. Het bleef uiteindelijk bij een korte betrekking als coupeuse, maar haar hele leven bleef ze kleding maken. Ze was een harde werker, een zorger en soms zorgelijk.

Bij het dauwtrappen ontmoette ze Henny. Ze waren erg verliefd en trouwden in 1958. Na de geboorte van Marja richtte ze heel haar liefde en zorgzaamheid op haar gezin. Henny en Anneke trokken er veelvuldig op uit. Maar nog vaker stonden ze klaar als anderen geholpen moesten worden.

IMG_7138
Gouden Bruiloft, 3 januari 2008

De jaren verstreken en ze besloten op 80-jarige leeftijd te verhuizen van de Achterhoek naar Tilburg, om dichter bij Marja en de kleinkinderen te zijn. Dat was een goede stap, want de laatste jaren heeft Anneke nog kunnen genieten van familie om haar heen, de feestjes en de uitstapjes. Op de vier bonus-kleinkinderen was ze even trots als op Tim en Sem.

 

De laatste week in het ziekenhuis werd duidelijk dat ze erg ziek was. Ze aanvaardde de dood, mild en zacht. We hebben oprecht en lief afscheid van elkaar genomen.

Henny, Marja, Harrie en kleinkinderen


Bedankt allemaal voor jullie liefde

Anneke

IMG_2473

De afscheidsviering op 16 januari 2016 in Tilburg

De toespraak van Marja (klik hier)

Gedicht door Lieke (klik hier)

De toespraak van Harrie (klik hier)

Afscheidsfilm (klik hier)

IMG_2091

 

IMG_2096

IMG_2478

IMG_2106

IMG_2104

IMG_2110

Met speciale dank aan  Monuta Tom van Dijk.